FAQ

Als ik het goed heb begrepen dan mag je in de coöperatie niet meer stroom opwekken dan dat je thuis verbruikt. Is dit nog steeds het geval?

Je mag meer opwekken dan je verbruikt, echter je krijgt maar over de verbruikte kWh’s energiebelasting terug.

Heeft het leggen van zonnepanelen op eigen huis invloed op de teruggave van energiebelasting van de panelen bij de coöperatie?

Dat kan inderdaad invloed hebben. De opbrengst van de panelen op eigen huis wordt afgetrokken (gesaldeerd) van jouw totale verbruik.
Over het restant verbruikte kWh wordt dan de energiebelasting van jouw panelen bij de coöperatie teruggegeven. Heb je daar meer kWh dan opgewekt, dan krijg je slechts over het restant de energiebelasting terug.

Ik heb interesse in zonnepanelen, maar ik kan ze niet op mijn huis plaatsen. Graag zou ik meer van jullie project willen horen hoe dit werkt en of dit financieel misschien interessant is?

Voor meer informatie over de postcoderoosprojecten verwijs ik graag naar projecten/subsidies en regelingen in deze website. Wat betreft de vraag over de financiën, kan worden gesteld dat panelen op eigen dak momenteel financieel voordeliger zijn. De opgewekte hoeveelheid kWh worden verrekend (gesaldeerd) met je verbruikte hoeveelheid kWh. Bij de postcoderoosprojecten krijg je “slechts” een deel van de kosten (energiebelasting) terug. Dit jaar is dit ca 0,15 euro per kWh. De inkomsten uit de verkoop van energie gaat naar de coöperatie waarvan alle onkosten worden betaald.

Kunnen wij als vereniging deelnemen aan de energiecoöperatie?

Iedereen met een eigen aansluiting kan meedoen, als je maar een EAN code hebt: particulieren, bedrijven, verenigingen met een eigen gebouw. Je kunt meedoen tot 10.000 kWh per jaar (40 panelen) of tot maximaal het eigen verbruik. Bij grotere deelname dan het eigen verbruik verdien je immers niks meer omdat je alleen over de verbruikte kWh’s de energiebelasting terugkrijgt.